İçeriğe atla
  • Kategoriler
  • Güncel
  • Etiketler
  • Popüler
  • Kullanıcılar
  • Gruplar
  • Rehber
  • Discord
Daralt
Marka Logo

"Alan İhlali" Kuralı Hakkında: Solo Oyuncunun İdam Fermanı mı?

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Öneriler & Fikirler
13 İleti 9 Yayımlayıcılar 221 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • G Çevrimdışı
    G Çevrimdışı
    Gitbasimdan
    tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Merhaba,

Sunucu kurallarına yeni eklenen veya uygulanan "Dungeon içerisinde veya girişlerinde pasif karakterle gözcülük yapmak yasaktır" kuralı ve buna bağlı verilen "Alan İhlali" cezası hakkında bir çift sözüm var.

Öncelikle sormak istiyorum: Bir oyuncunun, başka bir karakteriyle (alt char) tehlikeyi izlemesi nasıl bir "alan ihlali" olabilir? Alan ihlali genelde ev kurulumu, spawn kapatma veya geçişi tamamen bloklama gibi durumlarda kullanılır. Bir noktada pasif duran bir karakterin varlığı, o alanı kimsenin kullanımına kapatmaz.

Bu kuralın yarattığı adaletsizlikler şunlardır:

Büyük Guildlere Koruma Kalkanı: 30-40 kişilik guildler zaten Discord üzerinden sesli iletişimle her yeri domine ediyor. Solo bir oyuncunun tek savunma mekanizması olan "önceden haber alma" hakkını elinden aldığınızda, bu büyük gruplara "istediğiniz her solo oyuncuyu zahmetsizce kesin" demiş oluyorsunuz.

Erişim Engeli ve Bilgilendirme: Tekrar belirtmekte fayda var; Discord Türkiye'de kapalıdır. Oyunun kendi sitesinde veya forumunda açıkça manşet yapılmayan bir kural değişikliği nedeniyle "Alan İhlali" gibi ağır bir ithamla ceza kesilmesi kabul edilemez.

Sandbox Ruhuna Aykırı: Ultima Online'ı diğer oyunlardan ayıran şey stratejidir. Gözcü koymak bir stratejidir. Eğer gözcü karakter oyun mekaniğini (blocklama vb.) bozmuyorsa, sadece orada duruyorsa buna müdahale etmek oyunun doğasına aykırıdır.

Bu kural, solo oyuncuların dungeonlardan tamamen elini eteğini çekmesine ve sunucunun sadece 3-5 büyük guildin "farm alanına" dönüşmesine neden olacaktır.

Yönetimden talebim: Bu "pasif gözcü" yasağının esnetilmesi veya en azından "Alan İhlali" kapsamından çıkarılarak solo oyunculara bir nefes alanı tanınmasıdır. Aksi takdirde, bireysel rekabetin bittiği bir yerde durmanın bir anlamı kalmayacaktır.

İyi oyunlar,
    Gitbasimdan

1 Cevap Son cevap
    0
    • S Çevrimdışı
      S Çevrimdışı
      sylvara

Kirin alacaksın 2m ' e yanına yaklaşan birini gördüğünde gate ile kaçacaksın.

G 1 Cevap Son cevap
      0
      • S sylvara

Kirin alacaksın 2m ' e yanına yaklaşan birini gördüğünde gate ile kaçacaksın.

G Çevrimdışı
        G Çevrimdışı
        Gitbasimdan

@sylvara 🙂 Sebep ? Almadıgımı nereden biliyorsun

1 Cevap Son cevap
        0
        • S Çevrimdışı
          S Çevrimdışı
          sylvara

Kiirin olduğu halde kaçamıyorsan o na da artık çözüm yok. Kiirinle mavi de olsa adam gördüğün an kaçıcaksın tamam nesi zor?

G 1 Cevap Son cevap
          0
          • S sylvara

Kiirin olduğu halde kaçamıyorsan o na da artık çözüm yok. Kiirinle mavi de olsa adam gördüğün an kaçıcaksın tamam nesi zor?

G Çevrimdışı
            G Çevrimdışı
            Gitbasimdan

@sylvara Dostum tün gün birlikte zaten dungeonda bir çok sefer denk geliyoruz ama anlamadığın olay şu sadece benim için değil 40 yaş + kaç kişi oynuyor bu oyunu biliyormusunuz adam craft takılıyor dungeon sistemini beğenmiş oynamak istiyor adamın eli kolu zor tutuyor zaten.

Yani Herkes pvp bilmek zorunda değil ultima online sadece pvp den ibaret bir oyunda değildir ya. sadece kendinizi düşünerek bu tarz olaylara bakmayın lütfen.
            DC'den bi ses edince 50 kişi geliyor ama değilmi 🙂

1 Cevap Son cevap
            0
            • S Çevrimdışı
              S Çevrimdışı
              sylvara

biz de 50 kişi değiliz küçük bir ekibiz. ama senin 1 sayfa yazdığın sorunun çözümü kiirin.

1 Cevap Son cevap
              0
              • E Çevrimdışı
                E Çevrimdışı
                ermalingen

Şimdi sen solo player olarak dert yaşamışssın ama aynı ''gözcü'' yü Guildler koyuyor asıl ve dungeona solo olarak geldığimde 5 kişi geliyorlar hemen arkamdan. Ben aynı sorunu daha çok guild üyeleriyle yaşıyorum o yüzden çok yerinde buldum. Bunu yapan çok meşhur biri var anında ekibi geliyor. Malesef Dc Oyunun eski mekaniklerinin içine etmiş durumda. Solo playerlar olarak mecbur ayak uyduracağız

1 Cevap Son cevap
                0
                • C Çevrimiçi
                  C Çevrimiçi
                  Cacmik

Ultima da dungeonlar her zaman PvP'nin olduğu yer olmuştur bu oyunun dengesi böyle.
                  Solo Dungeon gelmeden bu iş çözülmez. ödülleri düşük olsun ama ölmeyi göze almak istemeyen eğlenmeye giren insanlar gitsin orda ne kesiyorsa kessin.
                  Normal dungeonda çıkan şeylerin 1/3 oranı ya da 1/5 oranında az olsun bitsin gitsin tek eğlenmek isteyene böyle bir şey yapılabilir. Bir dungeon 5-10dk (maksimum) sürse kafi zaten. Daha fazla loot ya da adrenalin arayanda normal dungeona gider 🙂
                  Yada maksimum 2 kişinin girebileceği bir dungeonda olabilir, dungeon basmak istese bile 1v1 şeklinde bir aksiyona sebebiyet verir bu da dungeonda kasan kişi için en azından karşıdakini öldürebilme şansı verir.
                  yada bu solo oyuncular bi community yapın toplanın bi guild kurun arkadaşlar 🙂 single player gibi oynayamazsınız bu oyunu bu bi gerçek

1 Cevap Son cevap
                  0
                  • ZORBEYZ Çevrimdışı
                    ZORBEYZ Çevrimdışı
                    ZORBEY

Arkadaşlar bu bir oyun, yöneticiler her talebi ya da herkesi memnun edecek bir sistemi zaten kuramaz. Bende şuan için Solo oynayan birisiyim ama haklı olduğunuz yerler tabiki de var. Fakat her şikayete karşılık bir sistem geliştirme olayı da biraz garip değil mi? İstek bitmez bu defa, alan ihlali konusunda haklısınız, oluşan bir ihlal yok sonuçta. Herkes kendisi için güvenliği için önlem alıyor. Ceza ile sonuçlanmaması gerekir. Kalabalık guildlere gelince Solo oynamak oyuncunun kendi tercihidir, bu tercihten dolayı kalabalık aile ya da guildleri de sorumlu tutamazsınız. Eğer kalabalık aile ve guildlerin avantajı varsa sizde pek rahat bir guilde dahil olabilirsiniz. Dediğim gibi Solo oynamak oyuncunun kendi tercihidir.

1 Cevap Son cevap
                    0
                    • L Çevrimdışı
                      L Çevrimdışı
                      luti15
                      tarihinde yazdı Son düzenleyen: luti15

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum yakında diger x serverlar gibi 3-4 guild bağlı kalarak oynamaya devam ederler. birçok bireysel oyuncu bıraktı zaten serverun başlarında bireysel oyuncu çoktu online sayısına bakarak görebiliyoruz. serveru yapan arkadaş projesine çok önem veriyor ama bu gidişat iyi durmuyor.

A 1 Cevap Son cevap
                      0
                      • L luti15

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum yakında diger x serverlar gibi 3-4 guild bağlı kalarak oynamaya devam ederler. birçok bireysel oyuncu bıraktı zaten serverun başlarında bireysel oyuncu çoktu online sayısına bakarak görebiliyoruz. serveru yapan arkadaş projesine çok önem veriyor ama bu gidişat iyi durmuyor.

A Çevrimiçi
                        A Çevrimiçi
                        adenva

@luti15

bende senın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum hocam bu zamana kadar gelmıs en ıyı sunucu benım gözümde ama dedıgın gıbı solo oyuncuların bır cogu bıraktı veya ara verdıler

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • ck1987C Çevrimdışı
                          ck1987C Çevrimdışı
                          ck1987

solo dungeon güzel bi fikir madenlerden zor da olsa solo dungeon hazinesi çıksa şahane olurdu 🙂

1 Cevap Son cevap
                          0
                          • CaolardC Çevrimdışı
                            CaolardC Çevrimdışı
                            Caolard

Solo Dungeon fikri güzel ama oyunun doğasına çok aykırı geliyor bilmiyorum. Sonuçta açık dünya bir oyun,isteyen istediğini yapabilir. Geçenlerde de Guildlerin kendi aralarında ortaklık kurup,aşırı kalabalık dolaştığı ile ilgili bir konu vardı. Orda da mesela 1 guild,aile ile sadece Ally olma durumunu savunmuştum. Ama şuan açılan konuya ''Solo Dungeon'' fikri oyunu,sunucuyu bambaşka bir hale sokacak birşey bence. Evet zor,bende tek başıma oynuyorum,yaşım 37 ben bu oyunu ilkokula giderken internet kafede oynuyordum,hala oynuyorum ve bu duruma yapabilecek birşey yok,oyunun doğası bu zaten,aniden gelen saldırılar,heran herşeyin olabileceği bir oyun bu. Bende Dungeonlara gidiyorum,saldırıya da uğradım,öldürdüler de,adam PK dur,yapma diyemezsin ki o da bu tür bir seçeneği seçmiş sonuçta oyun içersinde,bu şekilde karakterini oynatıyor.
                            Lakin şöyle birşey olabilir,oyuncular diğer oyunculara da biraz fırsat versin. Yada Dungeonlar dışında da haritada belirli alanlarda magical drop yapabileceğimiz npcler konulsun. Bir çok alan mevcut bunun için. Yani Corsper konulcağına swamplara neden Kraken konulmuyor? Ya da Dağ geçitlerinde farklı Npc ler neden konulmuyor,bomboş? Harita da birsürü Fortress mevcut bomboş içleri sadece Orc bomber falan var yada Banditler var. bunun gibi alanlara da bir çok farklı Magical item yada değerli eşya çıkarabileceğimiz yeni Npcler ve alanlar oluşturulabilir? Böylece Dungeon dışında gözcü durumu da olmaz,tehlike gören açık harita da kaçabilir ayrıca Haritayı komple herkes dolaşmış olur,güzel bir serüvene dönüştürür oyunu tekrardan.

1 Cevap Son cevap
                            0
                            Cevap
                            • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                            Cevaplamak için giriş yapın
                            • En eskiden en yeniye
                            • En yeniden en eskiye
                            • En çok oylanan

• Giriş

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                            • İlk ileti
                              Son ileti