Eternia Genel Değerlendirme Duyurusu
-
Sunucumuz üçüncü ayını tamamladı. Açık konuşmak gerekirse, bu süreç bizim için kolay geçmedi. Bu süre boyunca çok sayıda hata ve sorunla karşılaştık. Buna rağmen, böyle bir sunucunun ülkemizde ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu görmek ve bu eksikliği bir nebze de olsa karşılayabilmiş olmak benim için hem gurur verici hem de mutluluk kaynağı oldu.
İlk aylara kıyasla güncelleme sıklığının azaldığını ve sunucuda varlığımın daha az hissedildiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bunun bir kısmınız tarafından olumsuz yorumlandığının da farkındayım. Bildiğiniz üzere; client, emulator, tasarım ve oyun içi düzenin tamamını tek başıma yürütüyorum. Bu nedenle şu aşamada yeni içerik geliştirmek ile hata düzeltmeleri arasında bir önceliklendirme yapıyor ve ağırlığı bug fix tarafına veriyorum. Ancak bu, yeni sistemler üzerinde çalışmadığım anlamına gelmiyor. Aksine, pek çok yeni özellik üzerinde aktif olarak çalışıyorum.
Planlanan sistemler arasında kapsamlı bir dungeon revizyonu, grup boss savaşları, denizcilik ve korsanlık, kara ve deniz ticareti, düello sistemi, otomatik PvP, otomatik etkinlikler ve daha fazlası yer alıyor. Bunun yanı sıra, mevcut sistemleri de sürekli geliştirerek daha kapsamlı ve eğlenceli hale getirmeye devam ediyorum.
Oyun içinde sık görünmemem konusuna da değinmek isterim. Bu durum bilinçli olarak uyguladığım ve sunucunun başından beri sürdürdüğüm bir yaklaşımdır. Bu, sunucuyla ya da sizlerin sorunlarıyla ilgilenmediğim anlamına gelmez. Aksine, sürekli görünür olup “her an izleniyoruz” hissi yaratmak yerine, daha özgür bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyorum. Tüm geri bildirimlerinizi düzenli olarak takip ediyor, acil müdahale gerektiren hatalara hızlıca çözüm üretmeye çalışıyor ve önerilerinizi değerlendirerek birikimli şekilde ele alıyorum. Her mesajınıza anında yanıt veremesem de, paylaştığınız hemen her şeyi not alıyorum.
Bu süreçte bizimle olan, aramıza katılan, ayrılan, beğenen ya da eleştiren herkese teşekkür ederim. Sunucuya adım atan herkes, farkında olarak ya da olmadan, daha iyi bir noktaya gelmemize katkı sağladı.
Nice üç aylara.
Gokku