Blacksmith Görev Ödülleri
-
Merhaba
Blacksmithing görevlerinde elde edilen gold miktarının diğer görevlere göre daha fazla olmasının değerlendirilmesini talep ederim.
Şu an iron ingot pazarda en ucuz tanesi 500gp. Az önce bir görev aldım 15 adet longsword. Toplam 180ingot istiyor. Bu ingotu satsam 90K. Görev yapsam 20K.
Tamamen satış fiyatı olmasa da aradaki uçurum bir nebze kapatılsa iyi olabilir.
Şöyle ki eğer bu düşerse muhtemelen set fiyatları da düşer. Yukarıdaki hesaptan değerlendirirsek stack blackrock set yapmak için kullanılan wisdomun maliyeti 480K.
Bu matematik tekrar değerlendirilirse sevinirim.
Teşekkürler
-
Katılmakla beraber çözümün çok basit olduğunu düşünüyorum. Questlerde kullanılan madenlerin çıkma oranı kesinlikle en az 2kat olmak üzere arttırılması gerekiyor. Özellikle iron, dull copper, copper ore çıkma oranı çok düşük. Sayın @Gokku planlama yaparken bunu gözden kaçırdığını düşünüyorum umarım yakın zamanda bir güncelleme yapar
-
Katılmakla beraber çözümün çok basit olduğunu düşünüyorum. Questlerde kullanılan madenlerin çıkma oranı kesinlikle en az 2kat olmak üzere arttırılması gerekiyor. Özellikle iron, dull copper, copper ore çıkma oranı çok düşük. Sayın @Gokku planlama yaparken bunu gözden kaçırdığını düşünüyorum umarım yakın zamanda bir güncelleme yapar
@Cacmik Iron ve copperların çıkış oranlarının arttırılması diğer oreların çıkış oranlarının düşmesi anlamına gelir. Bu genel olarak set fiyatlarını arttırır. Set fiyatlarının artmasının bir kaç etkisi olacaktır. Actionda eşitliği ciddi anlamda bozabilir, yüksek fiyattan bu setler satılmadığından üretim azalabilir, emek/getiri dengesi bozulabilir.
Tabi bunlar benim görüşlerim belki de matematik olarak doğru olan budur. Öneri için teşekkürler

-
Hocam açıklaman için teşekkür ederim. Bu da güzel bir bakış açısı. O zaman önerimi şu şekilde değiştireyim; çıkan iron sayısı arttırılabilir en az 2 katı olmak üzere. Örneğin 7-8 iron çıkıyor kazmayı vurduğun yerden toplamda da 16-17 civarı iron topluyorsun. Bunun sayısı arttırılabilir ve toplamda 30-35 arası iron toplanabilir. Copper ve Dull Copper içinde geçerli tabi. Bu madenler craft questi hariç hiç bir işe yaramıyorlar o yüzden piyasaya da bir zararı olmayacaktır