İçeriğe atla
  • Kategoriler
  • Güncel
  • Etiketler
  • Popüler
  • Kullanıcılar
  • Gruplar
  • Rehber
  • Discord
Daralt
Marka Logo

Başıboş PK sorunu

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Öneriler & Fikirler
10 İleti 7 Yayımlayıcılar 257 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • M Çevrimdışı
    M Çevrimdışı
    mekate
    yazdı Son düzenleyen:

Serverda yeterli action mı yok, yoksa bir grup gerçekten inanılmaz işsiz bir şekilde sürekli maden mi kovalıyor bilmiyorum ama ne zaman madene adım atsam bir PK ışınlanıyor arkadaş.

Gittim ücra köşedeki madene ev kurdum pack horse aldım kendi kendime takılayım diye, 2dk sonra biri ışınlandı duvar attı 10-15 iron ore lootladı gitti 😄

Spekülasyon yapmayacağım, tesadüftür belki. (ŞÜPHELİ) Ama birileri ölü karakter bırakıyorlar demişti geçen.
    Bu insanlar action yapamıyor mu, daha önemli işleri yok mu da sürekli maden dönüyorlar, oduncu avlıyorlar, farming yapanı sıkıştırıyorlar arkadaş? Geçen biri minoc bankanın yakınına gemi koymuş, balık tutarken iki dk alt tab attım geri geldim In Vas Por atıyor..

Bu oyun bir role-playing oyunu, ama malesef serverda bunu sadece bir adam öldürmece oyunuymuş gibi oynayan garip bir güruh var. Loot olmasa da öldürmek istiyor sadece, oynatmamak istiyor. Benzer sitemleri forumda dungeonlar hakkında da okudum. Oyun içerisinde de çok kişiden duydum.

Servera başlayalı bir ay oluyor o yüzden bu izlenimleri genele yaymak istemem. Hatta bu sıkıntılı grup dışında serverı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Emek verildiği belli oluyor. Eğer genel kanı bu olayların normal olduğu yönündeyse ona da bir şey diyemem, oyuncuların ve moderasyon ekibinin tercihidir. Sadece izlenimlerimi paylaşmak istedim, belki aynı tecrübeyi yaşayan başkaları da vardır.

P 1 Cevap Son cevap
    2
    • C Çevrimdışı
      C Çevrimdışı
      Cacmik
      yazdı Son düzenleyen:

Dostum yalnız değilsin, bütün madenciler bu konudan şikayetçi. Bir madene gittiğinde 10dk da biri gelip kesinlikle öldürüyor. Sadece craft oynayan kimle kounşsam hep aynı şikayetleri konuşuyoruz. Madenlerin kapılarının kapanmaması, gather karakterlere özel set, sadece craftların kullanabileceği (kaçmalarına fırsat verecek şekilde) potion veya farklı itemlarla durum çok net dengelenebilir. Bir süre sonra madenci kesemedikleri için işin peşini bırakacaklardır. Bu iş oyun içi eğlenceden çok birilerini eğlendirmek için ortaya yem gibi atılmış oyuncu grubuyuz hissi uyandırıyor 🙂 Dipnot: Oyunun doğasında böyle bir şey yok, şu anki sistem bu problemi yaratıyor.

1 Cevap Son cevap
      1
      • E Çevrimdışı
        E Çevrimdışı
        Enormous
        yazdı Son düzenleyen:

Aga tek başınaysan sıfırsın. en az 10-15 kişilik guildler dışında oynanmasın isteniyor.

1 Cevap Son cevap
        1
        • M mekate

Serverda yeterli action mı yok, yoksa bir grup gerçekten inanılmaz işsiz bir şekilde sürekli maden mi kovalıyor bilmiyorum ama ne zaman madene adım atsam bir PK ışınlanıyor arkadaş.

Gittim ücra köşedeki madene ev kurdum pack horse aldım kendi kendime takılayım diye, 2dk sonra biri ışınlandı duvar attı 10-15 iron ore lootladı gitti 😄

Spekülasyon yapmayacağım, tesadüftür belki. (ŞÜPHELİ) Ama birileri ölü karakter bırakıyorlar demişti geçen.
          Bu insanlar action yapamıyor mu, daha önemli işleri yok mu da sürekli maden dönüyorlar, oduncu avlıyorlar, farming yapanı sıkıştırıyorlar arkadaş? Geçen biri minoc bankanın yakınına gemi koymuş, balık tutarken iki dk alt tab attım geri geldim In Vas Por atıyor..

Bu oyun bir role-playing oyunu, ama malesef serverda bunu sadece bir adam öldürmece oyunuymuş gibi oynayan garip bir güruh var. Loot olmasa da öldürmek istiyor sadece, oynatmamak istiyor. Benzer sitemleri forumda dungeonlar hakkında da okudum. Oyun içerisinde de çok kişiden duydum.

Servera başlayalı bir ay oluyor o yüzden bu izlenimleri genele yaymak istemem. Hatta bu sıkıntılı grup dışında serverı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Emek verildiği belli oluyor. Eğer genel kanı bu olayların normal olduğu yönündeyse ona da bir şey diyemem, oyuncuların ve moderasyon ekibinin tercihidir. Sadece izlenimlerimi paylaşmak istedim, belki aynı tecrübeyi yaşayan başkaları da vardır.

P Çevrimdışı
          P Çevrimdışı
          Pacotti
          yazdı Son düzenleyen:
          Bu ileti silindi!
          1 Cevap Son cevap
          0
          • M Çevrimdışı
            M Çevrimdışı
            mekate
            yazdı Son düzenleyen: mekate

3 gün önce PK sorunu diye bu postu açmıştım. Bugün tekrar oyuna gireyim diyip aynı madende eli bardicheli bir mavi tarafından öldürüldüm. Yanımda olsa olsa 100 iron 50 dull copper falan vardır he. milletin gözü dönmüş yemin ediyorum

Serverınız güzel tasarlanmış fakat iyi giydirilmiş bir PvP ve afk farm serverı malesef. Oynayanlara bol keyifler.

T 1 Cevap Son cevap
            0
            • M mekate

3 gün önce PK sorunu diye bu postu açmıştım. Bugün tekrar oyuna gireyim diyip aynı madende eli bardicheli bir mavi tarafından öldürüldüm. Yanımda olsa olsa 100 iron 50 dull copper falan vardır he. milletin gözü dönmüş yemin ediyorum

Serverınız güzel tasarlanmış fakat iyi giydirilmiş bir PvP ve afk farm serverı malesef. Oynayanlara bol keyifler.

T Çevrimiçi
              T Çevrimiçi
              Templeton
              yazdı Son düzenleyen: Templeton

@mekate, içinde söyledi: Başıboş PK sorunu

Yaşamış olduğun sorunların aynılarıyla defalarca karşılaşmış biri olarak bugün/yarın düzeltilir umuduyla devam ediyorum. Özellikle bu Miner kesme ve dungeon olayları artık bıkkınlık verdi. Madene girip öldüğümüz yetmiyor adamlar artık yakında bulunan evimizi de kapatır oldu. Şaşkınım.. Dungeonda belirli bir guild yada topluluktan değilseniz +15 çıkarmanız bir nevi hayal olmakla birlikte +12 çıkarayım diye bir iki Npc kesmeye kalktığınızda ya gelen mavi arkadaşlar 2 kişiyse direk sizi kesiyor yada PK arkadaşlarını çağırıp kesiyorlar. Hatta Craft charlarıyla gelip selam verip diğer karakterleri ve arkadaşlarıyla gelip kesenler dahi var. Zaman zaman hayat şartlarından 2-3 kişi online olup oynabiliyorduk ama oyun sadece birilerine loot verebilmek için olunca bu kısır döngüden sıkılan arkadaşlar çoktan bıraktı. Server'da ki en büyük sorunlardan biri de silahlar ve vurmuş oldukları Damage. SW silahlar adeta İLAH yapıldığı için saçma sapan bir durum içerisinde. Fence Paradarbe versede Bardiche&Halberd karşısında pek şansı yok tabii toplu gezmiyorlarsa. Mage zaten hüsran konuşmak bile anlamsız. MF eğlencesine kasılan ayıp olmasın diye duran Skillcap'te varlığı yokluğu anlam ifade etmeyen bir skill olmuş. Hepsi bir yana Gm Tactic ve Combat (herhangi bir skilliniz) olmasına rağmen miss geçme sıklığı apayrı bir boyut. Yakın süreçte düzeltilen SOS dropları ise evlere şenlik 15 SOS'ta 1 tane yumurta çıkarsa ve biraz invul deri şanslısınız. SOS chestinde ki Magic olayını söylemeye gerek yok +3/+6 dışında 100 SOS'ta 1 tane +12 denk geldi. SOS düşmesi azaltılarak droplar düzeltilebilir(veya Alternatif farklı bir SOS çeşidi düşmesi zor ve dropları iyi olan bir sistem)yoksa şuan ki haliyle bir kaç ay içerisinde tamamen çöp olacaktır. Donate sistemi ile ilgili bir çalışma olsa en azından bu kadar Craft kasmak ve çile çekmek zorunda kalmazdık. Sonuçta eve geldiğimizde bir kaç saat kafamızı dağıtıp günlük hayatın stresinden uzaklaşmak ve eğlenmek için oyun oynuyoruz. Keyifli olan şeylerin yerini sıkıntı, sinir, çekilmezlik aldığında anlamını yitirecek ve alternatifler aranmaya başlanılacaktır(Genel olarak). Yaklaşık iki aydır bu serverda oynuyorum ve diğer sunuculara nazaran gerçekten kalıcı olmayı hak ettiğini düşünüyorum. Server emek verilerek yapılmış ve sistemleri güzel, yeni olduğu için tabii ki bazı sorunların olması normal fakat fazla kan kaybı olmadan önlenmesi gerekir diye düşünüyorum.

1 Cevap Son cevap
              0
              • S Çevrimiçi
                S Çevrimiçi
                sylvara
                yazdı Son düzenleyen:

donate istiyorsan hadi abi belli severlar var ve şu an donate den dolayı ölü durumda gidebilirsin oralara. biz donatesiz memnunuz halimizden

T 1 Cevap Son cevap
                0
                • S sylvara

donate istiyorsan hadi abi belli severlar var ve şu an donate den dolayı ölü durumda gidebilirsin oralara. biz donatesiz memnunuz halimizden

T Çevrimiçi
                  T Çevrimiçi
                  Templeton
                  yazdı Son düzenleyen: Templeton

@sylvara
                  Merhaba arkadaşım; öncelikle yazmış olduğum metinden sadece Donate kısmını cımbızlayıp yazman biraz ironik olmuş. Dikkat ettiysen bu Forum kısmında Öneriler&Fikirler yazıyor ve bende arkadaşla birlikte başıma gelen olayları paylaşıp öneride bulundum. Cümleyi tam olarak okumadığın da aşikar "Donate sistemi ile ilgili bir çalışma olsa en azından bu kadar Craft kasmak ve çile çekmek zorunda kalmazdık" yani ben çoktan kasıp bitirmişim ve şuan benim için bir önemi yok. Bunun seni neden rahatsız ettiğini anlamış değilim? Sonuçta bu fikir ve öneriler yöneticiler tarafından değerlendiriliyor, elbette sende kendine ait olanları gayet paylaşıp yazabilirsin. Bunu sokak ağzıyla (işine gelmiyorsa hadi naş şeklinde) yazman hoş olmamış. Ayrıca nereye gidip oynamam gerektiği ile ilgili senden veya başka birinden öneri istemedim! Serverın oyuncular tarafından deneyimlenmesi sonucu kendimize göre eksik gördüğümüz veya oyuncu dostu olmasını istediğimiz konuları paylaşıyorum ki burda senin için bir zarar olmasını gerektirecek bir durumda yok. Tabii ki halinden memnun olabilirsin illa ki şöyle olsun yok bu sistem gelsin, burda da böyle olsun demiyoruz bu bir Öneri.. Umarım anlayabilmişsindir.

1 Cevap Son cevap
                  0
                  • W Çevrimdışı
                    W Çevrimdışı
                    Winemark
                    yazdı Son düzenleyen:

Arkadaşlar kaçırdığınızı düşündüğüm bir durum var. Ultima online full loot bir mmorpg oyun bu tarz oyunlarda yüksek risk = yüksek getiri denklemi işler.

Madende kesilmekten birileri sıkılacak bırakacak, kimi paralelde mage kasacak ölmeden kurtulmaya çalışacak. Sonuçta bu işi yapmaya devam eden madenleri alacak ve kazanç sağlayacak.

Sıfır riskle her şeyi elde etmek bu oyunda mümkün olmamalı. Bugün maden çıkış oranlarını arttırmak iyi armora erişimi kolaylaştırır ve işte o zaman tam anlamıyla pvp serverindan fark kalmaz.

Zamanında 1 tane skilli 100 yapabilmek için aylarca kasan oyuncularız biz. Bizim bu oyunu sevmemizin kök nedeni zoru başarma duygusu.

Bana sorarsanız her şeye erişim daha da zorlaştırılmalı.

Not: Bu mesajı yazarken bir yandan madende kesiliyorum. Ama sorun yok 🙂 Bu da UO nun bir parçası.

Saygılar

C 1 Cevap Son cevap
                    1
                    • W Winemark

Arkadaşlar kaçırdığınızı düşündüğüm bir durum var. Ultima online full loot bir mmorpg oyun bu tarz oyunlarda yüksek risk = yüksek getiri denklemi işler.

Madende kesilmekten birileri sıkılacak bırakacak, kimi paralelde mage kasacak ölmeden kurtulmaya çalışacak. Sonuçta bu işi yapmaya devam eden madenleri alacak ve kazanç sağlayacak.

Sıfır riskle her şeyi elde etmek bu oyunda mümkün olmamalı. Bugün maden çıkış oranlarını arttırmak iyi armora erişimi kolaylaştırır ve işte o zaman tam anlamıyla pvp serverindan fark kalmaz.

Zamanında 1 tane skilli 100 yapabilmek için aylarca kasan oyuncularız biz. Bizim bu oyunu sevmemizin kök nedeni zoru başarma duygusu.

Bana sorarsanız her şeye erişim daha da zorlaştırılmalı.

Not: Bu mesajı yazarken bir yandan madende kesiliyorum. Ama sorun yok 🙂 Bu da UO nun bir parçası.

Saygılar

C Çevrimdışı
                      C Çevrimdışı
                      Cacmik
                      yazdı Son düzenleyen: Cacmik

@Winemark hocam sene 2026 herkesin yaşı en düşük heralde 35+dır insanlar eğlenmek için giriyor 2000 başlarında ki gibi oynayamaz kimse ne öyle bi sabır var ne istek. Savaş yapacak adam gider savaşır zaten maden kasanda kafa dağıtmak istiyor. Bu işleri dengelemek için bir sürü seçenek varken sıfır riskle her şeyi elde etmek demek doğru olmamış bence. Elli tane ayrı seçenek yazarım buraya 10dkda sistem olarak eklenecek ve işi dengeleyecek. Serverda madenciler kesiliyorda oyunda set azlığı mı var sanki 🙂 magicaldan geçilmiyor ortalık settende geçilmiyor her şeyden bol bol var 3 ayda zaten. Para kasmakta değil olay para kasılacak bir sürü farklı şey var zaten. Safe maden olsun millet bedavadan kassın falanda demiyorum sakın yanlış anlama ama bu kadar şikayet varsa bir güncelleme de yapılmalı düşüncesindeyim.

1 Cevap Son cevap
                      1
                      Cevap
                      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                      Cevaplamak için giriş yapın
                      • En eskiden en yeniye
                      • En yeniden en eskiye
                      • En çok oylanan

• Giriş

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                      • İlk ileti
                        Son ileti