Taming ve Tracking Skilleri Hakkında Denge Önerisi
-
Merhabalar,
Öncelikle sunucunuzun sunduğu oyun deneyimi gerçekten harika; uzun zamandır Revolution UO dönemindeki o keyfi tekrar yaşıyorum, bu güzel ortam için teşekkür ederim.
Solo oynayan ve karakter gelişimini Taming üzerine kurmuş bir oyuncu olarak, şu an oyunda karşılaştığım bir denge sorununa dair geri bildirimde bulunmak istiyorum. Haritada gezinirken, herkesin Tracking yeteneğini kullanarak binekleri çok rahat bir şekilde bulabildiğini görüyorum. Özellikle, insanların karakterlerini haritanın dört bir köşesine "afk" (hazır) bir şekilde bırakıp, sadece Tracking kullanarak binekleri takip ettiklerine şahit oluyorum. Bu durum, özellikle solo tamer'lar için oyunun rekabetçi dinamiklerini oldukça zorlaştırıyor ve maalesef oyun keyfini düşürüyor.
Bu konuda hemfikir olduğum diğer oyuncularla yaptığım istişareler sonucunda, daha adil bir sistem için bir önerim var: Tracking yeteneğinin aktif bir şekilde kullanılabilmesi için Animal Taming yeteneğinin de belirli bir seviyede zorunlu tutulması (veya bu iki skill'in entegre çalışması) sağlanabilir. Bu düzenleme, bir warrior karakterin aynı anda büyü atabilmesi gibi, genel bir yetkinliğin ötesine geçen "herkesin her şeyi bulabilmesi" durumunu dengeleyecektir.
Bu değişikliğin, taming mesleğini çok daha değerli ve solo oyuncular için daha keyifli bir hale getireceğine inanıyorum. Konuyla ilgili değerlendirmelerinizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim.
-
Bildigim kadarıyla Taming skili olmayan karakterler binegi göremiyor.